Temelín - Chrášťany 2 : 1

25.10.2009 20:25

10.kolo, SO 24.10. od 14.30   Temelín  -  Chrášťany  2 : 1 ( 1 : 1 )

45. a 85.Faktor  -  38. MARTIN ZEMAN ( Vomáčka )

Rozhodčí Ambrůžek ( výborný ), ŽK - P.Mach, Suchan

SestavaCihla – Dědič ( 75.Michalec ), V.Mach ©, Suchan, Svoboda  -  Boháč ( 55.Matějka ), P.Mach, Papoušek ( 46.Landa ), Vomáčka, M.Zeman - Klička.

Komentář :    Na hřišti favorita soutěže jsme sehráli pěkný zápas. Domácí byli od začátku lepší, již v 5.minutě po naší chybě vybojovali penaltu, kterou však kapitán V.Faktor poslal vedle branky. Dále byli domácí trochu rychlejší i silnější v soubojích, do vážnější šance se ale nedostali. My jsme měli v útoku pouze osamoceného Kličku, ten měl být doplňován záložníky, což se zpočátku téměř nedařilo, měli jsme dost práce s bráněním. Postupem času tlak domácích ustal a začali jsme se více osmělovat, Vomáčka po přihrávce Kličky však slabou střelu namířil vedle. Přesto jsme se dostali do vedení, když zprava utekl Martin Zeman, poradil si se dvěma obránci a ještě stihl přehodit padajícího gólmana. Do poločasu jsme ještě mohli zvýšit, když Klička krásně přenesl míč za obranu na Vomáčku, jehož střelu bohužel zastavilo břevno, a odražený míč se nikomu nepovedlo dorazit do odkryté branky. Navíc domácím se hned povedl rychlý brejk zakončený vyrovnávacím gólem ! Ve druhé půli chtěli domácí stupňovat tlak, místo toho se hrálo vyrovnaně a více šancí jsme měli my. Po jednom z dlouhých autů trefil Vomáčka z těžké pozice opět jen břevno domácí branky. Další náznaky jsme do přesnějšího zakončení nedotáhli. Domácí byli herně individuálně lepší, ale snažili se prosadit dlouhými nákopy, které naše obrana poctivě odvracela. Čtvrt hodiny před koncem přišel důležitý moment - po jednom z celkem nevinných soubojů upadl náš nejlepší bek Dědič na rameno tak nešťastně, že ho musela odvézt sanitka. Levá strana tím byla přece jen zranitelnější. Když už zápas směřoval k remíze, opět v náš neprospěch zaúřadovalo známé pravidlo NEDÁŠ - DOSTANEŠ - Suchan se pěkně dostal za obranu, jeho přehození brankář zlikvidoval a odražený míč poslal Vomáčka z velkého úhlu těsně vedle ! A domácí rychle rozehráli a pěknou kombinaci zakončil vítězným gólem kapitán Faktor. Ve zbývajícím čase jsme už neměli na vyrovnání dost sil. Sehráli jsme s lídrem dobrou partii a za předvedený výkon jsme si nejméně ten bod zasloužili. Zápas výborně a s přehledem odřídil rozhodčí Ambrůžek, škoda, že takových není v okrese více.

Ostatní zápasyLipí - Koloděje  2 : 0  ( Svoboda, Klečka ), Vltava - Neplachov  5 : 0  ( Pícha, Švec, Škarda, Tesař, Lacko ), Borek - Úsilné  2 : 2  ( Janíček 2 - Hučík, Jírovec ), Ševětín B - Dříteň B  3 : 2  ( Bendík 3 - Kovařík, Gutvirt ), Dívčice - Dubné 0 : 1 ( Maxa ), Bavorovice B - Pištín 1 : 1  ( Seethaler - Samec ).