6.kolo Chrášťany - Koloděje 2:1

03.10.2010 19:35

6.kolo, SO  25.9. od 16.30   Chrášťany - Koloděje   2  :  1  ( 0  :  0  ) 

Branky : 48. VOMÁČKA ( Papoušek ), 60. VOMÁČKA ( Jirásek )  -  79.Lukáš Hartman ( M.Zeman hlavou vlastní ... )

Rozhodčí Zevl ( dobrý ), ŽK 6 : 2  ( P.Svatoš 2, P.Mach, Suchan, Cihla, V.Mach ), ČK 65.Petr Svatoš,  160 diváků


Sestava : Cihla - M.Zeman, V.Mach, P.Suchan ( 70.Z.Zeman ), Landa - Vomáčka, P.Mach, Papoušek, Boháč - Jirásek ( 85.Pastor ), P.Svatoš.

Koloděje :  Hána - Čáp, Kubíček, Adámek, J.Hartman  -  Pospíchal, Benda, Červenka, Šonka - Barták, Chalupa ( L.Hartman )

Komentář :   Konečně se hráči i fanoušci obou táborů dočkali nejsledovanějšího zápasu roku - velké derby Chrášťany vs. Koloděje. Cílem obou mužstev bylo vítězství, pro domácí o to více, že v soutěžním zápase svého soupeře ještě neporazili. První poločas se odbýval bojem mezi šestnáctkami, hosté vedení poslední dobou neudržitelnou dvojicí Červenka - Benda byli přeci jen trochu rychlejší a důraznější, výsledkem byly tři žluté karty na naší straně, a jeden gól, správně neuznaný pro ofsajd. Naše snahy dopředu byly celkem nevýrazné, nedařily se nákopy, navíc nebyl čas něco vymýšlet. Přesto jsme dvakrát byli blízko gólu, ale P.Mach hlavou branku minul a Jiráskovu hlavičku zastavilo břevno. Po přestávce se obraz hry změnil. Přeskupili jsme zálohu do tradiční podoby a vyplatilo se. Více jsme podrželi míč na kopačkách a konečně lépe a hrou po zemi využívali aktivního Jiráska. Navíc se nám brzy povedly tři pěkné akce, z nichž jsme získali dvoubrankový náskok. Nejprve zatáhl míč vpravo Papoušek a přesnou přihrávkou našel nabíhajícího Vomáčku, míč z jeho levačky viděl gólman hostí až v síti u své tyče. Druhý gól přidal opět Vomáčka, obloučkem překvapil vyběhnutého brankáře a dokončil tím dlouhý Jiráskův průtah hostující obranou. Třetí podobná rychlá akce po ose Vomáčka - Jirásek - Papoušek bohužel už gólem neskončila. Za stavu 3:0 mohlo být po zápase. Místo toho se zbytečně po druhé žluté nechal vyloučit Petr Svatoš, Jirásek zůstal vpředu osamocen a otěží zápasu se chopili hosté. Viditelně nás přitlačili a vrhli se do útočení. Naše úporná obrana a veliká bojovnost jim však dlouho bránila ve skórování. Snížit se hostům povedlo až 10 minut před koncem, po jednom z mnoha závarů mířil míč z hostující kopačky vzduchem do branky, snaha M.Zemana o odvrácení byla marná. Poté jsme již bránili z posledních sil, hosté vrhli vše do útoku, opět docílili jednoho gólu z ofsajdu a jednoho až po faulu na brankáře, po dvou sporných momentech se marně dožadovali odpískání penalty. S blížícím se závěrem přibývalo nervozity, hosté se nevyvarovali ani konfliktu s domácími diváky. Poslední dvě nebezpečné střely lapil Cihla, nám se několikrát na úplném konci podařilo držet míč až u rohového praporku. S přehledem pískající rozhodčí Zevl nastavil nakonec asi 6 minut, ani to ale nic nezměnilo na důležitém vítězství domácích. Zápas měl od obou mužstev bojovnost, důraz, nasazení, atmosféru a výbornou diváckou kulisu ( i přes nepříznivé počasí ), tedy přesně ty atributy, kvůli kterým se tento fotbal má hrát.  

 

Ostatní zápasyBavorovice B - Temelín  1 : 6 ( Smejkal - J.Jaroš 3, M.Jaroš 2, Profant  ), Lipí - Neplachov  0 : 2  ( Brčák, Šubrt )  , Dubné - Pištín 1 : 1  ( Bohdal - Milec ), Úsilné - Mokré  0 : 1  (  Sekyra ), Dívčice - Dříteň B  3 : 1  ( Hájek 2, Tesař  -  Vavroch )