Dubné - Chrášťany 1 : 5

23.05.2010 20:09

21.kolo, SO  15.5. od 17.00    Dubné - Chrášťany  1 : 5  ( 0 : 2 ) 

Branky : 3. KLIČKA ( P.Mach ), 20. VOMÁČKA ( Suchan ), 60.VOMÁČKA z pen. ( P.Mach ), 70.KLIČKA ( V.Mach, P.Mach ), 75.VOMÁČKA ( Klička )

Rozhodčí Semrád ( průměr ),  ŽK 2 : 1 ( P.Mach )

SestavaVachuta – Svoboda, V.Mach ©, Michalec, Dědič -  Vomáčka, Suchan, P.Mach, M.Boháč ml.  -  Z.Zeman, Klička.

Komentář :    Na hřiště favorizovaného Dubného jsme jeli opět v kombinované sestavě a s cílem uhrát co nejpřijatelnější výsledek. Zvládli jsme to ovšem výborně a dopadlo to nad očekávání ! Hodně nám pomohl úvod, kdy P.Mach rychle rozehrál trestný kop za obranu a Klička hravě přehodil vybíhajícího gólmana. Na těžkém podmáčeném terénu se moc kombinační fotbal hrát nedal, zato byla spousta soubojů, odpískaných faulů a tím pádem i standardních situací. Zatímco domácím se při nich nedařilo, my jsme po nich vytěžili vlastně všechny góly. Domácí zakládali útoky většinou stereotypními nákopy, se kterými si naše obrana většinou hravě poradila. I při zřejmém tlaku domácích jsme výborně bránili a navíc každá naše útočná akce byla nebezpečná. Při jedné z nich prošel Suchan až před vápno, kde byl faulován, a trestný kop poslal Vomáčka nechytatelně do šibenice - 2:0 !  Další gól měl po rohu na hlavě Z.Zeman, v cestě míči však stála tyč, pak pálil těsně vedle Klička, a protože domácí tlak byl i nadále planý, do přestávky se už skóre nezměnilo.  Do druhé půle domácí vstoupili ještě aktivněji, vypracovali si i náznaky šancí, nic však nedotáhli ani k přesné střele na branku. Kvůli stále těžšímu terénu pokračovali v dlouhých nákopech, a to dnes na naši obranu neplatilo. Po dlouhých minutách sevřených na naší polovině se nám konečně podařil brejk, P.Mach zprava utekl a poslední z beků ho ve vápně zkosil. Pískala se penalta, kterou s přehledem proměnil Vomáčka. Potom se zápas zlomil a změnil ve festival našich útočných akcí do zkoprnělé domácí obrany. Tyto akce jsme ale povětšinou překombinovali. Další góly jsme přidali opět po rozehraných standardních situacích. Nejprve další dlouhý pas za obranu snadno proměnil Klička, potom sám odcentroval a na malém vápně zcela volný Vomáčka dopravil míč do sítě popáté. Čisté konto obrany nakonec zkazil sám brankář Vachuta, když místo odkopu nahrál přesně domácímu hráči a ten ho potrestal. Další změnu skóre mohla přinést ještě pěkná akce zprava, když Klička patičkou uvolnil Vomáčku, ten utekl po křídle a zpětnou přihrávkou přesně našel nabíhajícího Suchana. Jeho střela z voleje však branku těsně minula. Přesto si odvážíme cenné a vysoké vítězství, kterým jsme také výrazně zamotali situaci v horních patrech tabulky.

 

 


Ostatní zápasyPištín - Borek  3 : 1  ( Ruso 2, Čapek  -  Bláha ), Vltava - Lipí  3 : 1  ( Šilha, Škarda, vlastní -   ), Koloděje - Bavorovice B  3 : 1  ( Barták 2, Benda - Hlavatý  ),  Dříteň B - Dívčice 0 : 1  ( Kohel  ), Neplachov - Ševětín B  3 : 1  ( Nekola, Brčák, John - Dychtl  ), Úsilné - Temelín  1 : 1 ( Vondřich - Machálek  )