17.kolo Koloděje - Chrášťany 1 : 3

15.05.2011 19:31

17.kolo, SO  14.5. od 16.00   Koloděje - Chrášťany   1 : 3   ( 0 : 3 ) 

Branky :  80. Červenka  -  1.JIRÁSEK ( P.Svatoš ), 3. JIRÁSEK ( P.Svatoš ), 40. VOMÁČKA ( Papoušek ).

Rozhodčí Ambrůžek ( výborný ), ŽK  2 : 2 ( Boháč, P.Mach ), 170 diváků


Sestava : Michalec - Svoboda (50.Vachuta ), V.Mach, Suchan, M.Zeman - Papoušek (46.Z.Zeman ), P.Mach, Vomáčka, Boháč - Jirásek (85. Koukol), P.Svatoš.

Komentář :  Tradiční největší okresní derby mělo celkem nečekaný průběh. Za pěkného počasí a opět při velké divácké kulise ( tentokrát byla velká spousta hostujících fandů ) se hrál jeden z nejlepších a nejklidnějších vzájemných soubojů, o jehož osudu se rozhodlo hned v úvodu, když se do 3.minuty dvakrát prosadil nejlepší střelec hostů JIRÁSEK. Obě branky mu výborně připravil útočný kolega Petr Svatoš. Od té chvíle byli domácí jako opaření a nemohli vůbec najít klid na kopačkách, navíc tradičně nekvalitní terén neumožňoval moc předvést fotbalové dovednosti. Naše obrana bezpečně odvracela pokusy domácích o dlouhé nákopy, a pokud se dostal do hry špílmachr Červenka, bylo to vždy v uctivé vzdálenosti od naší branky. Tu po celý zápas spolehlivě střežil M.Michalec, který s přehledem řešil všechny situace. Krajní beci nepustili zejména nebezpečného Bartáka vůbec do ničeho, středem to také nešlo, a domácí tak byli naprosto bezradní. Hosté hrozili daleko více, měli dobré standardky a z brejků neustále hrozícího Jiráska. A do poločasu se jim povedlo skóre navýšit, Papouškův rohový kop přetavil ve třetí gól parádní hlavičkou Vomáčka. Po přestávce domácí prostřídali, ale ani to moc nepomohlo. Získali sice územní převahu ale žádnou z akcí se jim nedařilo dotáhnout, přestože hosté trošku znervózněli. Nicméně i tak se jim otevíraly útočné možnosti, náskok mohl pojistit z úniku P.Svatoš, bohužel přestřelil. Bojovný a férový zápas plynul takto dál, domácí se snažili, ale více se zapotil jejich gólman, střelu Vomáčky na poslední chvíli vytěsnil na roh, s Boháčovou ránou mu pak pomohlo břevno ! Domácím se nakonec podařilo snížit, jejich nejlepší hráč L.Červenka po samostatné akci střelou ze šestnáctky trefil přesně k tyči. Po závěrečném hvizdu s přehledem pískajícího arbitra Ambrůžka pak mohla propuknout hostující radost a děkovačka divákům, protože se nám povedlo v Kolodějích vyhrát poprvé v historii. A naprosto zaslouženě !   

  

Ostatní zápasyNeplachov - Lipí  0 : 0 ,  Dříteň B - Dívčice  3 : 0  ( L.Koudelka 3 ), Pištín - Dubné 5 : 0  ( Grill 2, Ruso, Trávníček, Ježek ), Temelín - Bavorovice B  2 : 2  ( J.Jaroš, Havlíček  -  Smejkal, Kapri  ), Mokré - Úsilné  2 : 1  ( Houska, Ambler - Leština )