Chrášťany - Pištín 2 : 0

16.05.2010 10:30

20.kolo, SO  8.5. od 17.00    Chrášťany  -  Pištín  2 : 0  ( 0 : 0 ) 

Branky : 50.P.MACH ( Klička ), 65. Z.ZEMAN ( Klička )

Rozhodčí Jos.Šafránek ( výborný ),  ŽK 0 : 1

SestavaVachuta – Svoboda, V.Mach ©, Suchan, Dědič -  Landa ( 70.Michalec ) Vomáčka, P.Mach, M.Boháč ml.  -  Z.Zeman, Klička.

Komentář :    Po výhře ze Dřítně jsme chtěli konečně zabrat i doma, a nutno říci, že i přes opět velmi okleštěnou sestavu se nám to podařilo. V útoku nastoupil s Kličkou po zranění zkoušející Zdeněk Zeman, a odehrál tam výbornou partii. První poločas se odbýval v podstatě mezi šestnáctkami, za naší jednoznačné převahy ve středu hřiště. Soupeř se předvedl pouze velmi dobrými nákopy, a naši beci pak další nepříjemnosti nepřipustili. Rozvinutí našich útočných akcí se dařilo, bohužel chyběla přesnější finální přihrávka a pak koncovka. Několik centrů Kličky zůstalo nevyužito, dvakrát se málem do zakončení dostal Vomáčka, pak po jeho křižné přihrávce do běhu pálil těsně vedle Boháč. Klička nakonec i vstřelil gól, radost nám zkazil zvednutý praporek a píšťalka rozhodčího. Rozhodčí Šafránek zaslouží za celý zápas mimořádnou pochvalu, pískal s přehledem, nepřipustil žádné diskuse, a díky tomu se hrálo pěkně, čistě a férově, bez hádek, a obě mužstva se soustředila na fotbal. O přestávce v kabině jsme si zdůraznili touhu zúročit převahu a tento zápas vyhrát, také kvůli výborné atmosféře na hřišti, o kterou se starali kluci od mixážního pultu - komentovali, povzbuzovali a tím nás hnali za výhrou. Nástup do druhé půle jsme zvládli, Klička z trestného kopu opět perfektně nacentroval na zadní tyč, kde byl na správném místě Petr Mach. Pak se soupeř začal snažit i o hru po zemi, z nás už ale spadla ta tíha a začali jsme více hrozit soupeřově brance. Dařilo se už napadání rozehrávky a z toho pramenily brejkové situace, tažené především Kličkou a Vomáčkou, velkou šanci po centru Landy nevyužil hlavou Vomáčka, následně pak Klička krásně vysunul Z.Zemana a ten si poradil s brankářem a zakončil do prázdné branky. Až dokonce jsme se snažili náskok jestě navýšit, zatímco Vachuta v naší brance měl práce minimum, přestože hosté zbraně nesložili. Těsně před koncem ještě z dobré pozice po akci Kličky vysoko přestřelil Z.Zeman. Zápas tak skončil dvoubrankovým vítězstím, s díky divákům bouřlivě a nahlas oslaveným skrze přítomné reproduktory. Kvůli takovým zápasům stojí za to hrát nebo jen dívat se na fotbal.

 

Ostatní zápasyTemelín - Lipí  1 : 1  ( Souček - Klečka ), Ševětín B - Vltava 0 : 2   ( Šilha, Havránek ), Dívčice - Koloděje 2 : 4  ( Tesař 2 - Benda, Pospíchal, Vaněrek, Bartoušek ),  Borek - Dříteň B  4 : 3  ( Šrámek 2, Radouch, Stehlík - Koudelka 2, vlastní  ), Bavorovice B - Neplachov 1 : 4 ( Burda - Šafář, Brčák, Šubrt, John  ), Úsilné - Dubné 2 : 1 ( Vondřich, Gregor - Honner )