4.kolo Žabovřesky - Chrášťany 2:3

19.09.2012 17:29

 

4.kolo, SO 15.9. od 17.00   Žabovřesky - Chrášťany   2 : 3  ( 2 : 2 ) 

Branky : Drmota, Horský - JIRÁSEK 2 ( P.Kremsa, P.Svatoš ), P.MACH ( Bahleda )

Rozhodčí  Knotek ( ... ), ŽK  1 : 4 ( Jirásek, P.Mach, P.Suchan, P.Kremsa )


Sestava : Lhotka – Jedlička, V.Mach ©, P.Kremsa, M.Zeman  -  J.Kremsa, P.Mach, P.Suchan, Bahleda -  Jirásek, P.Svatoš ( střídali Kott a Pastor ).

 

Komentář :  Zápas začal v ostrém tempu a přesto že se často jiskřilo, tak vše podstatné do 15 minuty se odvíjelo převážně mezi šestnáctkami. Poté se začal zastřelovat Jirásek. Válce začali mít mírnou územní převahu. Stále více se dostávali před bránu Žab na což i díky pozorné obraně, neměli domácí odpověď. Výsledkem byl průnik Karla po levé straně až do blízkosti brankáře a nadvakrát z úhlu prostřelil. 0:1 pro Chrášťanský Válec. Obraz hry se nijak zvlášť nezměnil. Hosté byli nebezpečnější a domácí se nedostávali přes výborně hrající čtyřku včele s Vencou takřka ani na dostřel brány. Zcela logicky přišel druhý gól. Po trestném komu cca 10 m za půlící čárou směrem ke svatyni soupeře, se dobře zorientoval Křus a naservíroval pro snajpera Jiráska jasnou záležitost. Druhá branka Karlíka znamenala pohodlné vedení 0:2. Běžela tak 30 minuta. Během následujících minut byl Karel blízko hattriku, když při pokusu o kličku již padajícímu brankáři, posunul míč příliš a ten mu utekli za brankovou čáru, ale bohužel mimo dvě tyče.

Do té doby nebyl ani náznak toho, že by se domácí mohli k něčemu dostat. Vše vypadalo jednoznačně. A snad proto přišlo pětiminutové podcenění. Ve 40té minutě zahrávali domácí roh a díky ne zcela koncentrované obraně se dostal nikým nekrytý hráč na zadní tyči k hlavičce, která nesměřovala do brány ale na protější tyč, kde skluzem snížil domácí hráč na 1:2.  Toto varování Válce nevyslyšeli a po hrubých individuálních chybách nabídli soupeři další standardní situaci a díky následnému nedůrazu při odkopu a velkému štěstí pro Žabovřesky se domácím podařilo ve 45 minutě propálit skrumáž v malém vápně a Víťa už byl bezmocný. Nečekaně v půli 2:2.

Poločasová přestávky byla ve znamení výměny názorů a drobné flustrace našich hráčů z celkového výsledku prvního poločasu.

Druhá půle začala vcelku logicky. Domácí pozbuzení nečekanou psychickou vzpruhou ze závěru prvního dějství, vrhli se do útoku a Chrášťany začali mít problémy. Naštěstí se vše dařilo řešit ještě před šestnáctkou a tak toho Víťa zatím moc neřešil. Přesto ani my jsme již nebyli pro strážce domácích postrachem. Hodně se mluvilo, ostré zákroky se střídali na obou stranách a sudí tomu taky nijak kvalitou nepřidal. V tomto duchu se odvíjelo cca 20 minut. Potom přeci jenom začínali se objevovat naše šance. Z větší části je zatím ničil domácí pomezní. Přesto se po průniku Jiráska po pravé straně a centru, zjevil zcela sám před prázdnou domácí brankou Bahly. Prudký centr ne zcela trefil a od jeho nohy letěl míč nad břevnem domácích. Vypadá to nudně, ale moci si nevybavuji, že by něco takového bylo i před Víťovou bránou. Žabáci, hráli jen po šestnáctku a stříleli mimo tyče nebo jejich útoky končili jednoduše v autu. Bylo cca 10 minut do konce. Ani my jsme nehýřili bůhví kolika šancemi. I díky terénu, který byl na naší útočné polovině v této fázi hry dosti podmáčený a kombinaci nijak nepřející, jsme praktikovali spíše nátlakový (nakopávaný) fotbal. Po jedné takové situaci, jsme zahrávali autové vhazování cca 15 m od rohového praporku.Ondra Bahleda prohodil míč mezi nabíhajícími hráči nečekaně až na Peťu Machů na půlkruh šestnáctky. Míč se lehce svezli po mokrém terénu, nijak zvlášť nevyskočil. Mech naznačil střelu. Soupeř zbrkle vystoupil a EDA si posunul míč více na levačku a krásným dloubáčkem ala Kááárl Poborský zasunul míč za záda bezmocného lapače. Přímo do růžku na zadní tyči. Vedeme 2:3.Velká radost a určitá satisfakce a náprava za vypuštěné minuty v závěru prvního poločasu.

Ve zbývajících minutách vrhli domácí logicky vše do útoku a nutno říci, že byli opravdu nebezpeční. Zde se projevil Víťa a několika velice důležitými zákroky podržel celý tým. Minimálně pět nebezpečných střel chytil nebo vyrazil tak, jak se na pořádného lapače patří. Velká pochvala HOLUBE ....   Závěr velice dobře a takticky rozkouskoval Jirka Cihla střídáním a tak už se nezměnilo nic na tom, že Válce Chrášťany vezou z horké půdy v Žabovřeskách 3 body.

To se povedlo a bylo by velmi dobře nepodcenit Vrábče a vyhrát v sobotu doma. (Pozor: Vrábče jako jediný porazili Bavorovice!!!)

 

Ostatní zápasy :  

Borek - Vltava 2 : 0  ( Stejskal, Holzepl ), Bavorovice B - Dubné   3  : 0  ( Hlavatý, Vaněček, Nevosad ), Vrábče - Lipí  0 : 4   ( Daňhelka, Zvánovec, Kruťko, Mojžíš ),  Úsilné - Koloděje  4 : 1  ( Fajtl, Vondřich, Švec, Hála - Petr ), Mokré - Pištín  4 : 2  ( Houska 2, Hrádek, Ambler - Borovka 2 )