17.kolo Chrášťany - Žabovřesky 4 : 3

15.05.2012 16:01

 

17.kolo, SO 12.5. od 17.00   Chrášťany - Žabovřesky  4  :  3   ( 1 : 2 ) 

Branky : 30. VOMÁČKA z pen. ( J.Vachuta ), 52. J.VACHUTA ( Kott ), 60. P.SVATOŠ ( P.Suchan ), 84.VOMÁČKA ( P.Suchan )  -  20.Horský, 25.Knot, 50.Ryneš.

Rozhodčí  Feitl ( průměr ), ŽK  3:3 ( Pastor, J.Vachuta, Suchan ),  80 diváků


Sestava : Lhotka – Jedlička, V.Mach ©, P.Kremsa, Pastor  -  J.Vachuta ( 80.T.Vachuta ), P.Suchan, Boháč, Kott ( 65.J.Kremsa ) -  Vomáčka, P.Svatoš.

Komentář Po dvou zápasech se sousedy v tabulce nás čekal soupeř daleko lepší, Žabovřesky hrají o čelo tabulky. Přesto jsme byli odhodláni uhrát nějaké body. Herně jsme docela drželi s kvalitním soupeřem krok, ale opět jsme udělali chyby v obraně a téměř darovali hostům 2 góly. Pak jsme ovšem vylepšili bojovnost a nasazení, začaly přibývat nebezpečné akce, a výsledkem byl průnik Kuby Vachuty až do vápna, kde byl dvojicí obránců sražen. Rozhodčí neváhal a ukázal na penaltu, při níž Pepa Vomáčka také nezaváhal a snížil na 1:2. Od té doby se hosté soustředili zejména na diskuse s rozhodčím, my se soustředili na hru, gólovou šanci jsme si ovšem do půle nevytvořili, jen Pepa měl k dispozici pěkný trestňák, gólman ale vyškrábl na roh. O pauze jsme načerpali další pozitivní informace, přeskupili sestavu vysunutím Kuby do útoku a vyrazili vstříc obratu v zápase. Soupeř nás ale zmrazil třetím gólem a vypadalo to všelijak ! Za pár minut se naštěstí ujala jedna z mnoha standardek, na pěkný roh Kotta nejvýše vyskočil Kuba Vachuta a hlavou zavěsil. Zavelel tak k parádnímu obratu, hosté najednou nevěděli kam dřív skočit, byli jsme bojovnější a důraznější v soubojích. Vyrovnání zařídil kanonýr P.Svatoš, který se po akci P.Suchana dostal k odraženému míči a zcela sám před brankářem skóroval. Pak přišel oživit pravou lajnu rychlík Jindra, a hned za chvíli se dostal do pěkné šance, ale jeho střelu z úhlu gólman vyrazil. Nadále jsme byli o něco lepší, hosté se zmohli na pár ojedinělých akcí, které obrana v čele s Vencou a Víťou všechny zlikvidovala. Zápas tak směřoval k remíze, protože naše akce se nedařilo dotáhnout do nebezpečného zakončení. Deset minut před koncem nastala zajímavá situace – vyčerpaného Kubu Vachutu nahradil v útoku jeho otec Tomáš ! Hned jsme ho protáhli dvěma dlouhými balony, no býval to větší rychlík … Za výkon v celém zápase jsme se nakonec dočkali sladké odměny. V 84.minutě vybojoval míč P.Suchan, zkušeně počkal na správný moment a posunul míč Pepovi krásně do běhu – nádherná rána zamířila přesně do šibenice bezmocného gólmana, přinesla obrovskou radost hráčům i spokojeným divákům, a hlavně důležité 3 body na cestě za záchranou !! Výhru jsme si ve zbytku zápasu ujít nenechali, není divu, že po takovém vítězství v hospůdce pěkně chutnalo …

 

Ostatní zápasy :  

Nemanice - Koloděje  10 : 0  ( Remta 3, Dubský 2, Motl 2, Kochlöfl, Böhm, Kubát ),  Bavorovice B - Dubné  2 : 0  ( Seethaler, Hlavatý ), Vrábče - Borek  1 : 2  ( Knytl - Kučera, Schandl ), Pištín - Úsilné  2 : 0  ( Milec, Vávra ), Mokré - Dívčice  4 : 1  ( Hrádek 2, Leroch, Lexa - Hájek )